Dijeta i mršavljenje

Uštedite i mršavite - Odabrano na internetu

 Gladovanje

Gladovanje
Može se gladovati u cilju mršavljenja samo onda kada imate ugodnu, „privlačnu“ popunjenost ili prvi stupanj debljine. Kod drugih nije moguće, zato što je danas već dokazano da je debljina poseban vid narkomanije. Kod takvih ljudi u krvi se stvaraju hormoni, endorfini. I kada ih čovjek ne dobiva, on ima „krizu“, jer ne može mirno proći pored slastičarne čak ni poslije obilnog obroka. Primijetili ste da ako je čovjek punašan, ne može mirno proći pored hrane? Hrana je za njega droga. I ako se liši te droge, kod njega nastaje prava „kriza“. Zato, ako čovjek ima drugi stupanj debljine, njemu je zabranjeno gladovanje! A ako i primjenjuje metodu mršavljenja gladovanjem, onda samo pod kontrolom liječnika.

Mene često pitaju: „A kako se vi odnosite prema gladovanju?“ Može se bezbolno gladovati do tri dana. Ja imam poznanicu liječnicu u čijoj je obitelji prihvaćeno gladovanje jednom tjedno srijedom.41

Oni toga dana piju isključivo prokuhanu vodu, i to tri litre. Njena dva sina su od djetinjstva naviknuta na takav dan odmora. Od četvrtka počinju jesti, njima je to dobro, sjajno se osjećaju.

Poslije tri dana gladovanja počinje masna distrofija stanica jetre, odnosno degeneracija stanica.


Preuzeto iz knjige "Budite zdravi" dr. Bikbajeva F.R.,